Search

Ubuntu AMD no overscan / underscan fix

Ubuntu AMD no overscan / underscan fix
I have a monitor with a bunch of dead pixels at the left hand side and the bottom affecting maybe 5% of the screen. Rather than throw the monitor away I usually change the underscan so I can skip the dead pixels. Ubuntu 16.04 decided that it would no longer play nice with the official AMD drivers for my graphics... Read More

Particle core/photon/electron function post data using curl or wget

Particle core/photon/electron function post data using curl or wget
This is a quick howto on using curl, wget or any other web based method to pass data to a Particle (formerly Spark) Core, Photon or Electron. Prerequisites: working Particle device as listed above software on the device waiting for user passed data The device’s access token A simple code example which exports a function is below. int ledPin =... Read More

bbp-style-pack bspstyle.css 404 missing error wordpress [solved fix]

bbp-style-pack bspstyle.css 404 missing error wordpress [solved fix]
I recently had an error on a website giving me a 404 on BBP Style Pack bspstyle.css in WordPress. Others have had the same issue. To resolve the issue, visit the wp-admin section wp-admin/options-general.php?page=bbp-style-pack&tab=forums_index_styling Scroll to the bottom of the page and click on “Save changes” which will create the file automatically. If that helps, please consider clicking on one of... Read More

Today I did a clean install of Ubuntu 16.04.1 LTS 64 bit and upgraded my site

Today I did a clean install of Ubuntu 16.04.1 LTS 64 bit and upgraded my site
Over the past couple of days my site has been offline as I have been optimising it. I have installed: Ubuntu 16.04.1 LTS 64 bit MariaDB rather than Mysql database server Nginx web server The site definitely feels more responsive to me but that is purely subjective. I have tried doing speed tests but they vary even between page refreshes.... Read More

Adding auto bed levelling to Prusa i3 on Sanguinololu v1.3 (Marlin firmware)

Adding auto bed levelling to Prusa i3 on Sanguinololu v1.3 (Marlin firmware)
This is a diff file of my changes required in the latest Marlin firmware to enable auto bed levelling on the Prusa i3 using a Sanguinololu v1.2+ board. You would need to change some of the figures depending on your own requirements and servo positions etc. diff --git a/Marlin/Configuration.h b/Marlin/Configuration.h index edbeb44..45812fc 100644 --- a/Marlin/Configuration.h +++ b/Marlin/Configuration.h @@ -105,16 +106,17... Read More

ATI R9 270x (and R9 295X2,R9 290X,R9 290,R9 285,R9 280X,R9 280,R9 270X,R9 270) enable audio over dvi connection

ATI R9 270x (and R9 295X2,R9 290X,R9 290,R9 285,R9 280X,R9 280,R9 270X,R9 270) enable audio over dvi connection
As standard you do not get audio over the DVI port on R9 devices. I got audio working correctly over DVI using an old DVI to HDMI converter that shipped with one of my previous ATI graphics cards, the HD4850x2. They are still floating around on ebay, and look like this: Just use a standard HDMI lead to your monitor... Read More

LetsEncrypt renew Apache PluginError((‘There has been an error in parsing the file (%s): %s’, u’/etc/apache2/sites-enabled/000-default-le-ssl.conf’, u’Syntax error’),).

LetsEncrypt renew Apache PluginError((‘There has been an error in parsing the file (%s): %s’, u’/etc/apache2/sites-enabled/000-default-le-ssl.conf’, u’Syntax error’),).
Trying to renew a LetsEncrypt SSL certificate in Apache and I got this unhelpful error message: PluginError((‘There has been an error in parsing the file (%s): %s’, u’/etc/apache2/sites-enabled/000-default-le-ssl.conf’, u’Syntax error’),). Now I can understand most error messages and figure out the issue but this one had me stumped. There was nowhere near enough information to allow me to determine the... Read More

Apache wordpress remove index.php 404 not working .htaccess definitive solution

Apache wordpress remove index.php 404 not working .htaccess definitive solution
Scenario: You are running Apache, have installed WordPress and are trying to get pretty permalinks working and it keeps returning a 404 page. You’ve tried everything – a2enmod rewrite, removed the .htaccess file, reset the permalinks, changed them back to the pretty version, restarted Apache – in short everything people tell you. The problem is still there isn’t it? The... Read More